Stránka 2 z 3

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 02 bře 2010 14:24
od Richelieu
To mi pripomina toho chlapka jak jede v hummeru 200m pro 4 rohliky ke snidani.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 07 bře 2010 22:41
od am2
mléčné krystalky? nemas nahodou na mysli mlecnou "kombuchu"? to byla takova houba kdesi z ruska, ktera se na noc zalila mlekem a rano z toho byl takovy kefir, ktery mel podobne ucinky jako kombucha

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 08 bře 2010 01:59
od Aerosmith
Nebo se to jmenovalo i TIBI...průsvitné "želatinové krystalky"

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 08 bře 2010 21:18
od Galliano
Mlíko z automatu jsem měl (Otevření mléčného automatu v Zábřehu na Moravě 22.1.2010). Bohužel jsem následující dva dny trpěl nesnesitelnýma křečema v trávícím ústrojí. Stejně tak manželka.
A to se stalo poměrně velké části obyvatel města. Bohužel zrovna "lítala" střevní chřipka. Konkurence toho ihned využila k diskreditaci mléčných automatů.
Spousta lidí z toho má tedy strach... Jak jinak...

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 09 bře 2010 08:51
od Aien
Na tom automatu je dost velkým písmem napsaný , že je to nutno převařit.Když se kupovalo mlíko do konvičky, tak se převařovalo v takovým dvouplášťovým hrnci, takže vlastně ve vodní lázni,kvůli dezinfekci a aby dýl vydrželo.Že jste dostali s..... je vaše chyba.Taky je to plnotučné mléko cca 7% a když je člověk zvýklý na odtučnělé nebo 1,5%,tak si musí zvykat pomalu.Třeba na druhý pokus to přežijete ve zdraví.
PS : při vaření mlíko utíká z hrnce , musí se hlídat, jak začne kypět, tak sundáte ze sporáku a foukáte do pěny.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 09 bře 2010 09:39
od pepr
Galliano píše:... Bohužel jsem následující dva dny trpěl nesnesitelnýma křečema v trávícím ústrojí. Stejně tak manželka. A to se stalo poměrně velké části obyvatel města. ... Spousta lidí z toho má tedy strach... Jak jinak...
Problém je v tom, že jsme zapoměli spoustu přirozených věcí (převařit). Problém je taky v tom, že mléko přímo od krávy se neblíží vodě tak moc, jako to z krabičky. A další problém je v tom, že jsme si zvykli příliš zevšeobecňovat v tom smyslu, že nějaká věc musí být dobrá pro všechny, nebo jinak není dobrá vůbec.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 10 bře 2010 11:33
od Zenko.Idane
Ahoj tady něco k té přežrané společnosti. Vykořistování ZEMĚ je mě po tom tak nějak šoufl :cry: http://www.youtube.com/watch?v=1_rseZ75 ... r_embedded#

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 10 bře 2010 16:56
od Aien
To video jsou fakta, otřesná, ale málokoho přesvědčí k vegetariánství.Tohle přesvědčilo mne:chodila jsem půl roku na jatka jako stavbyvedoucí a zažila tam pár děsných zážitků.Pach smrti (je to směs výkalů, krve a dezinfekce), uzkostné kvičení a bučení, ty zvířata vědí co je čeká, nic jako "happy meat" neexistuje, několikrát zbourali ohrady ve snaze uniknout,a hororový zážitek je , když se na vás usmívá chlap celý od krve, lidi s nimi zacházejí bez jakéhokoliv soucitu, sami už nejsou normální.Pokud chce někdo žrát maso, měl by si ho sám vypěstovat a zabít, dívat se té krávě do očí, to by si radši dal mrkev!

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 11 bře 2010 21:42
od Galliano
Aien píše:Na tom automatu je dost velkým písmem napsaný , že je to nutno převařit.Když se kupovalo mlíko do konvičky, tak se převařovalo v takovým dvouplášťovým hrnci, takže vlastně ve vodní lázni,kvůli dezinfekci a aby dýl vydrželo.Že jste dostali s..... je vaše chyba.Taky je to plnotučné mléko cca 7% a když je člověk zvýklý na odtučnělé nebo 1,5%,tak si musí zvykat pomalu.Třeba na druhý pokus to přežijete ve zdraví.
PS : při vaření mlíko utíká z hrnce , musí se hlídat, jak začne kypět, tak sundáte ze sporáku a foukáte do pěny.
Eee, špatně jsi to pochopil. Můj příspěvek byl myšlen jinak než, že jsem se podělal z mlíka z automatu. Jsem zvyklej pít mlíko přímo od krávy. Spíš jsem to myslel tak, že v rámci nekalých obchodních praktik je tak snadný manipulovat pravdu podle svých potřeb a díky tomu i dobrá věc, byť je veřejně sebeprospěšnější, může sejít na úbytě.
Přečti ještě ještě jednou, příště se pokusím vyjádřit přesněji.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 13 bře 2010 01:25
od Saila
jo jo taky zname na chate lidi co chovaj kravky a chodime si k nim pro cerstvi mliko je to luxus zvlaste kdyz ma jeste tu telesnou teplotu...

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 28 bře 2010 07:36
od zden.51
Ostrava ma take automat na mléko Šopinpark u Hypermarket albert je to super

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 29 bře 2010 00:40
od pepr
Nevěděl jsem a nikdy dříve jsem ani nezkoumal, jak jednoduché je udělat tvaroh. Paráda. Stačí to mléko, trochu času na zkysnutí, vařič, plínka (ne Pampers ;) ) Mňam, mňam.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 29 bře 2010 08:11
od Aien
Domácí výroba sýru: 1 l mléka, 1 malý panák octa, zahřívat pomalu-mléko se sráží -a míchat.Nejdřív se srazí na malé kousky-když se přelije do plínky a zavěsí ( nechá vykapat bez ždímání) vznikne měkký tvaroh.Pokud zahříváte dál a srazí se do větších kusů,získáte tvrdší tvaroh.Sýr dělám z měkkého: dám to do mixeru, osolím a přilévám studenou vodu až to má požadovanou hustotu.Syrovátka se nevyhazuje, dá se použít v kuchyni třeba na zelňačku nebo jinou kyselou polívku, do těsta na buchty nebo se pije vychlazená.Je cennější než tvaroh,dřív se dávala prasatům, teď se prodává pro lidi s alergií na mléko, což je vetšinou alergie na mléčnou bílkovinu.Taky se syrovátka používá na pleťovou masku na vyčištění pleti-třeba si dát na obličej na chvíli tu plínku ,ve které se cedil tvaroh.

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 29 bře 2010 15:30
od pepr
A co s tím rozmixovaným tvarohem dál? To má být jako mazací sýr a nebo se to nechá uležet?

Re: Neviditelný blahobyt a přežraná společnost

Napsal: 30 bře 2010 09:08
od Aien
Je to zhruba jako Lučina, přidat se dá nějaká příchuť-paprika, česnek, pažitka,nebo koření ,docela dobrá je směs na bylinkové máslo nebo na tzatziki.Uležet se to dá taky,můj děda to dělal tak, že přidal kmín a trochu piva a zavřel to do sklenice, vyšlo něco podobného romaduru , ale často to chytlo plíseň,možná to chce sklenici vyvařit,mně to nechutnalo,škoda materiálu.