Ďakujem, čiže ak pridám ten voskový roztok do tejto živice Polylite /
http://www.havel-composites.com/shop/17 ... html?pls=0 /, tak by nemala byť lepkavá, keď vyberiem odliatky zo silikónových foriem? A živica zostane naďalej priezračná, nežltnúca...
Čo sa dá zalievam do tých umelohmotných foriem, ale na niektoré veci potrebujem proste aj silikónové formy - guľaté prívesky, prívesky s brúsenými hranami ako kryštál a podobne...Väčšinou zalievam malé predmety - prívesky, náušničky, občas trošku väčšie - náramky, no a chystám sa aj na orgonity, ale najskôr musím poriešiť tú lepkavosť

. S tým katalyzátorom si nejak poradím, princíp som pochopila, aj mi živica pekne tuhne, ani nie rýchlo, ani nie pomaly, tak akurát, nepraská...len teda tá lepkavosť - ale teda to by mal poriešiť ten voskový roztok.
No však ešte jedna otázka -kde ho kúpiť? Pozerala som u Havla, ale nenašla som - iba technický list k nemu...alebo som prehliadla? Neporadíte, kde ho zohneť? Budem Vám veľmi vďačná. Aj tak ste mi už dosť pomohli, lebo nikde mi nevedeli odpovedať, prečo mám tie prívesky lepkavé.
Skúšala som už toľko druhov živíc, niekoľko druhov epoxidových, ale tie veľmi žltli, nejaké polyesterové, ale po roku, dvoch aj tie zožltli, tak dúfam, že táto je naozaj UV stabilná a žltnúť nebude...