Špony a spirálky

Máte otázku nebo odpověď?
Uživatelský avatar
Stisko
Příspěvky: 191
Registrován: 11 úno 2010 10:26
Kontaktovat uživatele:

Špony a spirálky

Příspěvek od Stisko » 11 bře 2010 01:37

Ahojky,
prosím o Vaše názory a vysvětlení ke šponkám. Probírám se fórem horem dolem a nikde jsem nenašla uspokojující odpověď. Je možné, že tu je, ale je těžké jí vystopovat. Tak mějte trpělivost a pomozte - i pro Ty co budou hledat příště. Mám několik otázek:
1. množství špon X množství pryskyřice
- je ideální nějaký poměr?
odlila jsem orgonity podle těch co jsem tu všude našla nafocené - dala jsem tam špony odshora dolů - orgonity pracovaly (a předpokládám že stále pracují) skvěle, cítila jsem to.
pak jsem se ale setkala s orgonity, které měly 1/4 šponek oproti těm mým a měly obrovskou sílu.
- kolik tedy dát míň nebo víc?
2. jak je to s velikostí a jemností špon
- menší a jemnější nahoru?
- nebo radši střídat?
3. spirálky
- dvojitá spirálka - jak vypadá? co v orgonitu dělá? dávat jí do knoflíku na mobil?
- jednoduchá spirálka - -"- -"- -"-
- spirálky obmotané okolo kamenů? jak to účinkuje.

Pokud je na fóru debata k těmto tématům dejte sem prosím vlákna, nechci fórum zahlcovat opakováním, jen je někdy obtížné se prokousat k faktům. Respektuji, že jste si k těmto faktům došli metodou pokus omyl a když to budu zkoušet taky k tomu dojdu, ale když poradíte můžu navázat na Vaše zkušenosti a zase vyzkoušet a přijít na něco dalšího nového. Děkuji za trpělivost

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od sophia » 11 bře 2010 16:32

Ahoj, je několik teorií.

1, Nedá se univerzálně odpovědět, záleží na co přesně orgonity budou určené, v jaké poloze budou atp.. Zjednodušeně poměr organické a neorganické části 50:50.
2, Zase záleží jak a na co orgonity budou.
3, Spirálky bych moc neřešil.

Šlo by k tomu napsat nejmíň dvě A4. Začal bych tady: http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=17&t=9

I když je ve fóru skoro 5000 příspěvků, všechno se tady už mnohokrát řešilo a nejlepší by bylo začít číst úplně odzadu, od nejstarších příspěvků a pak si to srovnat v hlavě a uvidíš co si z toho vezmeš. Já když jsem s orgonity začínal, tak jsem to dělal úplně stejně na anglických, francouzských a německých fórech. Odkazy k nim jsou tady taky http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=23&t=71

Uživatelský avatar
Stisko
Příspěvky: 191
Registrován: 11 úno 2010 10:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Stisko » 12 bře 2010 21:21

Sophia: Moc děkuji za odpověď, velmi si vážím Tvého přístupu. Jsem rozčarovaná z toho, jak si to každý(každý ne, omlouvám se těm pár dobrým duším, sophia, bionflow, ondřej,levi, aerosmith, linuxak,atd) syslí sám pro sebe, ve smyslu taky jsem se tu brodil tak si to užij taky. Myslela jsem si, že nám jde o stejnou věc, aby se vyrobilo co nejvíc kvalitních orgonitů, které budou k užitku. Už takhle je to těžké, když nejsi zrovna technický typ, já vím tak se do toho nemám hrabat, ale zase do toho můžu vnést sebe a to dobré co v sobě mám, a není náhoda, že mě k sobě orgonity přitáhly.
Takže na otázku č. 3 si odpovídám sama, tím co jsem s pomocí Ondřeje vyhrabala, pro vás co se tu budete brodit po mně.
spirálka do knoflíků na mobil se jmenuje SBB coil a vypadá takto:
Obrázek

Uživatelský avatar
Tauri
Příspěvky: 201
Registrován: 16 úno 2010 12:32
Bydliště: Východní čechy

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Tauri » 12 bře 2010 21:27

Ahoj tohle jsem si udělal taky do svého orgonitu, ale k tomu jsem dal ještě malý kristal do středu ;) Zajímá mne vesmír, tak vim že každá galaxie má uprostřed světlo a černou díru. No nevim, prostě mně to napadlo a umístil jsem do jednoho toho ohybu kristal 8-) snad to bude mít malej účinek.

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od sophia » 12 bře 2010 22:10

Ahoj Stisko,
myslím (v dobrém), že jsi ve fázi "chci udělat orgonit a chci aby byl co nejlepší" a proto řešíš až moc detaily a spirálky a celkově nad tím moc (v téhle fázi) bádáš. Taky jsem si tím prošel a s odstupem času to nebylo nejefektivnější, přirovnal bych to k tomu, když pejsek s kočičkou pekli dort a taky tam chtěli mít to nejlepší a jak to nakonec dopadlo :-D . Začni jednoduchými TB a přijdeš na to sám/sama, uvidíš jak budeš vnímat produkující energii z orgonitů. Taky intuice tady funguje perfektně (kupodivu i u těch, kteří ji nikdy neměli).

dobrý článek přesně k tématu: http://orgo-net.blogspot.com/2010/01/ko ... fting.html

vlákno jak na výrobu orgonitu: http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=6&t=15

Uživatelský avatar
Stisko
Příspěvky: 191
Registrován: 11 úno 2010 10:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Stisko » 13 bře 2010 00:22

cituji Sophia:
=myslím (v dobrém), že jsi ve fázi "chci udělat orgonit a chci aby byl co nejlepší" a proto řešíš až moc detaily a spirálky a celkově nad tím moc (v téhle fázi) bádáš. Taky jsem si tím prošel a s odstupem času to nebylo nejefektivnější, přirovnal bych to k tomu, když pejsek s kočičkou pekli dort a taky tam chtěli mít to nejlepší a jak to nakonec dopadlo :-D . Začni jednoduchými TB a přijdeš na to sám/sama, uvidíš jak budeš vnímat produkující energii z orgonitů. Taky intuice tady funguje perfektně (kupodivu i u těch, kteří ji nikdy neměli).=

myslím, že jsi to vystihl přesně :!: Je to prostě o tom, že tomu nerozumím. Setkala jsem se s 2druhama orgonitů:
Oba byli krásné na pohled. Z jednoho energie sálala, z druhého jsem necítila nic. Ty moje zase sálají jen někdy, tak jsem z toho celá zmatená. :roll: Asi fakt bude nejlepší, když si dám čas, budu trénovat a časem se těmhle mým příspěvkům zasměju. ;)

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Ondřej » 13 bře 2010 11:25

Stisko: Tak to by mě zajímalo co za orgonity to bylo? Který tak silný a slabý? Upozorňuji na to, že alespoň moje citlivost dost kolísá. Někdy TB necítím skaro vůbec a někdy silně jako velké HHG! Takže pokud nějaké kusy porovnávám, vždy je držím zaráz v obou rukách a pak je i vystřídám, poněvadž, levá je o kapku citlivější. Mohla bys provést ještě zkoušku takto?

Jo, orgon má tendenci vstupovat do kusu tou nejsnadnější cestou, kde má nejmenší odpor, tj. prázdnou pryskyřicí. Pak lze velikost třísek zmenšovat až na jemno, kudyma orgon musí projít. Tak je to nejefektivnější.

S dvojitou spirálou klidně dělej od začátku, ale pozor na směr vyzařování. Ta fotka je zřejmě od Loohana, což je podlě mě magor, směr tam má obráceně, než jak říká drtivá většina lidí citlivých na energie.

Uživatelský avatar
Stisko
Příspěvky: 191
Registrován: 11 úno 2010 10:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Stisko » 13 bře 2010 15:53

Ondřej píše:Stisko: Tak to by mě zajímalo co za orgonity to bylo? Který tak silný a slabý? Upozorňuji na to, že alespoň moje citlivost dost kolísá. Někdy TB necítím skaro vůbec a někdy silně jako velké HHG! Takže pokud nějaké kusy porovnávám, vždy je držím zaráz v obou rukách a pak je i vystřídám, poněvadž, levá je o kapku citlivější. Mohla bys provést ještě zkoušku takto?
Bohužel to nemůžu porovnat, protože to byly orgonity od 2 různých lidí. Oboje byly takové ty pyramidy s uříznutou špičkou, určitě tam nebyl doržen ten poměr 50:50 ani u jedněch, bylo tam pár větších šponek a několik křišťálů, (ale v podobném poměru u obou) tak v poměru špony a kameny ku pryskyřici 25:75. No a pro mně nepochopitelně, jedny jakoby spaly, nešlo z nich naprosto nic a okolo druhých sálala energie jako blázen. No a moje pracují jen někdy. Proto mně tolik zajímal ten poměr špon. Moje jsem dělala podle vašich fotek (myslím množství špon, fakt tak 50:50), tak jakto, že ty "uříznuté" cítím víc. Je možné, že je to proto, že jsem na svou energii víc zvyklá a protože jsem je dělala já, mají podobnou energii jako já?

Uživatelský avatar
Linuxak
Příspěvky: 67
Registrován: 22 říj 2009 19:17

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Linuxak » 14 bře 2010 11:54

sophia píše: I když je ve fóru skoro 5000 příspěvků, všechno se tady už mnohokrát řešilo a nejlepší by bylo začít číst úplně odzadu, od nejstarších příspěvků a pak si to srovnat v hlavě a uvidíš co si z toho vezmeš. Já když jsem s orgonity začínal, tak jsem to dělal úplně stejně na anglických, francouzských a německých fórech. Odkazy k nim jsou tady taky http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=23&t=71
Já bych se ty informace právě snažil seshromáždit někam přehledně, třeba sem: http://orgowiki.mzf.cz/doku.php/výroba_orgonitu

Jestli máte nějaké postřehy, které tam chybí, takl je tam prosím připište. Dík
Berme to s nadhledem.
Snažím se informace o orgonitu a souvisejících věcech shrnout do jedné ucelené orgonitové otevřené encyklopedie... Zatím nic moc http://orgowiki.mzf.cz

am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od am2 » 14 bře 2010 17:00

jen toreticka uvaha: napadlo me, ze kdyz je tam spon mnoho, tak nevytvori spoustu izolovanych ostruvku izolant/kov, ale jeden velky sponovy "zkrat". Proto by mohly byt orgonity s prilis velkym pomerem spon vnimany pocitove jako horsi. Ale nevim, co dela pryskyrice. Jestli po zaliti necha spoj mezi sousednimi sponami zachovaly nebo jestli namisto spoje vytvori tenky "film", ktery i 2 volne na sobe lezici spony od sebe obcas odizoluje.
Z tohoto duvodu by mohl byt Ondrejuv prasek dobry, protoze vzhledem k velikosti castic kovu a vzhledem k mensimu pomeru kovu/pryskyrice tam jsou castice od sebe patrne odizolovany (if dobre promichano).

Uživatelský avatar
rastoo
Příspěvky: 82
Registrován: 25 čer 2009 23:53

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od rastoo » 14 bře 2010 20:54

Ano,tazko povedat,ale napalo ma tie spony hodit do priskirice, spolu to este premiesat a az potom zalievat.To co pouzivam, velmi rychlo tvrdne takze pri vacsom mnozstve by som to asi nestihol :(

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od sophia » 14 bře 2010 22:05

V tom je právě výhoda nepravidelně tvarovaných třísek a šponek - dají se do formy a na ně se nalije řídká pryskyřice, která zateče naprosto všude. Když je pryskyřice opravdu řídká (i v zimě stačí nahřát pár hodin na slunci) tak není vůbec potřeba vytlačovat bubliny nebo jinak presovat špony, což je jednak úspora času a taky je to onen ideální poměr. :idea:

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Ondřej » 16 bře 2010 18:24

am2: co má orgonit společnýho s elektrikou? už sis četl Reicha nebo ještě ne?:)

am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od am2 » 16 bře 2010 19:58

ještě ne

Uživatelský avatar
Galliano
Příspěvky: 392
Registrován: 01 zář 2009 20:57
Bydliště: Nora blízko solar plexu
Kontaktovat uživatele:

Re: Špony a spirálky

Příspěvek od Galliano » 08 dub 2010 21:17

Stisko:
Pro mě bylo ve finále nejdůležitější poznání, že podstatný pro funkční orgonit (za dodržení alespoň základních hrubých pravidel odlévání) je to, aby orgonit byl odléván co nejdále od zdrojů elektrosmogu - pod otevřeným nebem, ideální je zelená louka a odlévač-programátor, aby byl absolutně v pohodě a orgonit vyráběl pouze s mírovými a vůbec pozitivními úmysly. Pozitivní naprogramování krystalů je také důležité...
Velikost špon a jejich poměry je taková vyšší dívčí....
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

Odpovědět