"v domku je to jako v mikrovlnce"

Co bychom neměli přehlédnout...
Odpovědět
Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

"v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od sophia » 29 říj 2009 20:02

Fakt náhoda, že je to těsně vedle vojenského újezdu Brdy? Nejede už tam náhodou nějaký vysílač?

video: http://tn.nova.cz/zpravy/doporucujeme/t ... suvky.html

Záhadný dům na Rokycansku: zásuvky i žárovky hoří bez zapojení do elektřiny

Jako na paranormální jevy typu UFO nahlížejí občané Strašic na potíže obyvatel jednoho domku na okraji vsi. Rodině Mračkových tam měsíc hoří kryty zásuvek, praskají žárovky i teploměry. ČEZ po dvou měřeních lokality tvrdí, že chyba není na jeho straně.

Domnívá se spolu s obcí, že problémy způsobují vysokofrekvenční vlny, které umí změřit pouze Český telekomunikační úřad. Záření a výboje vznikají i po odpojení objektu od elektřiny.

V obci byl nedávno instalován nový televizní převaděč. Čekáme na odborníky z ČVUT, řekl starosta brdské obce Jiří Hahner.

Starosta vydal nařízení obecní policii, aby rodinu vystěhovala z domku na konci Strašic směrem k vojenskému prostoru a nabídl jim náhradní ubytování. Mračkovi ho odmítli a přestěhovali se do sousedního objektu k příbuzným.
Je pravdou, že v domku je to jako v mikrovlnce. Něco tam září, není tam příjemně,
starosta Jiří Hahner

Podobnými jevy nejsou postiženy okolní domky, ve třech objektech pouze vypadávají jističe. Hahner nevylučuje, že problémy způsobuje převaděč digitálního signálu. Odmítl ale diskutovanou variantu, že by jevy zavinila velká solární elektrárna, protože zatím není v provozu. Občané diskutují o záření armádního satelitu z prostoru Brdy.
Záření a výboje vznikají i po odpojení objektu od elektřiny

"Je pravdou, že v domku je to jako v mikrovlnce. Něco tam září, není tam příjemně," dodal Hahner. Podle majitele Jiřího Mračka tam jsou záření a výboje i po odpojení objektu od elektřiny. Potvrdil to také Richard Ceplecha z ČEZ, který v úterý zaslal Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ) podnět k šetření. Experti by měli podle Hahnera dorazit do obce v příštích dnech.

"Dnes tu nikdo nebyl, i když situace se zklidnila a nehoříme. Vypadá to, jako by se změnila frekvence," řekl ve čtvrtek odpoledne Jiří Mraček.

Manželku a syna má u příbuzných, vlastní dům sám hlídá, aby neshořel. "Bolí mě hlava a píská v uchu," dodal. Podle mluvčího ČEZ Martina Sobotky jde o jevy, které nejsou popsány v žádné odborné literatuře.


I při odpojeném elektrickém zařízení domku došlo k úrazu výbojem syna majitele.
Richard Ceplecha z ČEZ

ČEZ bude pokračovat v hledání zdroje záření. "Šance je ale v desetinách procenta, teď je to na ČTÚ," dodal. Podle Sobotky je domek po provedených úpravách "nejuzemněnějším objektem na světě".

ČEZ po kontrolách nenašel žádnou poruchu ani závadu. "I při odpojeném elektrickém zařízení domku došlo k úrazu výbojem syna majitele. Navíc byly v objektu identifikovány ve větším rozsahu opakující se výboje a zahoření zásuvek elektroinstalace, jejichž četnost se vždy během dne nepravidelně měnila," uvedl Ceplecha.

ČEZ předpokládá, že problémy jsou vyvolané přítomností vysoké frekvence, a proto se obrátil na ČTÚ. "Zahoření, výboje nejsou krátkodobé, vlastníci je zháší proudem vzduchu. Četnost je až 100 případů denně. Situace se zhoršuje. Kromě výbojů dochází v objektu k destrukci žárovek, drcení skla, tepelným účinkům například na CD nosiči," uvedl Ceplecha v podnětu ČTÚ.

Potvrdil, že všechny popsané jevy viděli energetici na vlastní oči. Výboje se nepodobají jevům způsobeným silovou elektřinou o frekvenci 50 Herzů. "Tuto skutečnost nám potvrdili i specialisté z oboru elektromagnetické kompatibility, kteří na místě zjistili kmitočtové spektrum, které však nejsou schopni změřit," dodal.

Vzhledem k častějšímu výskytu výbojů, až 40 krát denně, zahoření krytů elektroinstalace a výpadkům jističů tří sousedních objektů se ČEZ rozhodl nad rámec norem rozšířit uzemňovací soustavu na více místech. Ani tato opatření nevedla ke zlepšení v domku Mračkových, kterým už výboje zničily televizor a další elektrické spotřebiče.

http://www.novinky.cz/domaci/182936-zah ... triny.html

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 107
Registrován: 25 kvě 2009 08:59
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od ATA » 30 říj 2009 00:22

zkopirovano z AC fora at nemusim psat znovu :)

Zrovna sem o tom chtěl taky napsat je to rozhonde hodne zajimyvy vez zpravach to bylo už pred tydnem ted daly dalši reportáž chce to vyhrabat vic informaci.
AC pohužel neovladam natolik abychse tam mohl zaletet podivata ale až bude aspon trochu fugovat kyvadlo tak zkusim promerit .

že by to byl duch se mi nezda ani že by to zpusoboval nekdo v domě ale zatim je to jen pocit.

Podle popisu cobyl v jedne z tech reporaži to udelao i aspon 40cm vyboj to je pri bežne ionizaci vzduchu možna i 500 000 V a to se v normalni zasuvce jen tak neoběvy mopžna bide neco na te jejich teoriji z vysilačema ono vpodste je to jediny jeste trochu uznavany vysveteleni .Pak by slo si ten barak predtavit jako obři mikrovlnkua co se tane když se da do mikrovlnyky neco kovovyho :) ale nevisvetluje zas to praskani skla to by potrebovalo hodne specifickej signal. Samtna intenzita zařeni tam bude asi dodt velká musi se to tam nejak hromadit žeby nejak rezonance at je to jakkoly doufam že to pořadne prozkoumaj tohlesou veci ketry mužou pousnout chpani o hdne dopředu.

Jinak dnešni napad k tomuhle tematu geoluminescence pohybm matreialu v podzemi se muže generovat obrovsky množstvy nergie a to se pak muže projevyt i na povrchu i ve forme svtela a žřek bych že klidne i te lektriny tak si možna uzemnovanim nepomužou ale jen to jetšte vic napichnou na zdroj :)

Co určite stoji za prozkoumani je vlastni misto proč se to tam asi jmenuje Strašice mohlo by to mit souvislost to misto muže byt nečim vyznamny zdoj energie ,magneticky pole
už magnetiocky pole o podobne intenzite jako de z norm luchátek dokáže pri jiste frekveci zpusobyt halucinace,zmeny vnimnai , videni duchu

Tohle sou zatim takovy vedecky vysvetleni pak tu mame samozdrejme jeste celou řadu tech nadprirozenejch od nejakyho energetickyho vortexu přes duchy a ruzny bytosti a až po lidi ze schopnostma .
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum! :)

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od sophia » 30 říj 2009 09:00

spíš bych viděl souvislost s těsným sousedstvím vojenského prostoru a technologiemi tam umístěnými :evil:

Obrázek

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od sophia » 02 lis 2009 10:03


orgonet
Příspěvky: 14
Registrován: 25 kvě 2009 17:47

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od orgonet » 04 lis 2009 12:48

A nebydlíte tam někdo blízko, abyste tam nechali ňáký orgonit? To by byla skvělá zkušenost, jestli by to něco udělalo... Moc by mě to zajímalo,ale mám to dost z ruky.

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od sophia » 04 lis 2009 15:42

no sjel bych to tam ogiftovat i přeměřit, ale mám to nějakých 300km :?

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od Ondřej » 05 lis 2009 10:33

orgonet:) Tak za zkoušku by to stálo, nějakých 5 litrů tam nechat. Existuje podezření, že tam někdo jako technologický test vysílá frekvence nad 50 GHz.

Uživatelský avatar
Aerosmith
Příspěvky: 638
Registrován: 29 kvě 2009 13:40
Bydliště: Kolem Břeclavi

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od Aerosmith » 05 lis 2009 14:42

Ondřej píše:orgonet:) Tak za zkoušku by to stálo, nějakých 5 litrů tam nechat. Existuje podezření, že tam někdo jako technologický test vysílá frekvence nad 50 GHz.
Ráno na Primě byla ve studiu nějaká paní - senzibilka z Plzně, která domácím nabídla pomoc (a měla sebou i šamana). Byly briskně odmítnuti se zřejmým úmyslem pomoc nežádat a nevyužít. Poukazovala taky na stádo ovcí, které spokojeně pospávalo v blízkém okolí a nejevilo žádný nepokoj. Taky na to, že tam hořely mokré ručníky tak záclony tam klidně visely jakoby nic :-). Je to nějaké divné. Já si myslím, že pokud to není šméčko od těch lidí, tak je na vině (nevědomě samozřejmě) ten jejich pubescent - poltergeist.

cardej
Příspěvky: 253
Registrován: 16 črc 2009 21:56
Bydliště: Dobřany u Plzně

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od cardej » 01 pro 2009 07:06

souvisí hexagonální struktury
Jsou uspořádané v několika vrstvách a zpravidla vykazují i elektrostatické
vlastnosti. Kdyľ je poskládal na sebe, zjistil, ľe dokáľou emitovat
jisté množství energie CSE.
Grebennikov pozoroval během svých letů ještě další vedlejší účinky: V
oblasti působení antigravitační platformy dochází často k atypickým
jevům (nazývaným též ?paranormální?), například k výpadkům
elektronických zařízení nebo dokonce požárům

(http://data.doplnek.com/images/medium2.gif)

trochu fantazíruji- ale podobnost těchto struktur mohou mít křemíkové panely velde vybudované elektrárny..

ale zpět k ORGONU

Uživatelský avatar
Michael
Příspěvky: 473
Registrován: 29 srp 2009 12:47
Bydliště: doma a v okolí

V záhadném domě nestrašili duchové, ale syn

Příspěvek od Michael » 30 pro 2009 21:11

V záhadném domě nestrašili duchové, ale syn

Strašice - Záhada ve strašickém domu manželů Mračkových, v němž od letošního září docházelo k hoření zásuvek i dalších předmětů, je z části objasněna.

Ve Strašicích strašil nakonec jeden člen rodiny. To, co někteří už dlouho tušili a nebo o tom potichu mluvili se stalo pravdou, příhody si měl přikrášlovat mladý syn Mračkových.

V domku na konci obce docházelo k problémům od konce září, kdy rodina manželé oznámili, že se v domě dějí podivné jevy. V objektu například vyhořívaly zásuvky, vypadávaly jističe, praskaly skleněné předměty a nebo dokonce vzplál mokrý ručník.

„Na základě šetření a shromáždění znaleckých posudků dospěli rokycanští kriminalisté k vyhodnocení, že události v domě musí být zapříčiněny konáním fyzické osoby. Ta se po výslechu při podání vysvětlení ke svým činům přiznala,“ informovala ve středu policejní mluvčí Jana Tomková.
O trestný čin nejde

Dodala, že však zůstává neobjasněný důvod vypadávání elektrických jističů v domě, i když byl odpojený od elektrického proudu. „To už však není v kompetenci řešení policie. Protože škody způsobené viníkem v domě nepřesáhly částku pět tisíc korun, nejedná se o trestný čin a případ bude odložen,“ doplnila Tomková.

„Mě osobně tento výsledek příliš nepřekvapil. Předem jsme nepovažovali hořící ručník, nebo obrázek na zdi za relevantní. V tichosti se tu po Strašicích mluvilo o tom, že to dělá syn Mračkových sám. Záležitosti kolem elektriky to však nevysvětluje a v měření budou odborníci i nadále pokračovat, aby objasnili příčinu ostatních opravdových jevů. Rodina se cítí nyní jistě hodně trapně a proto chceme také k případu přistupovat maximálně citlivě,“ sdělil starosta Strašic Jiří Hahner.

Podobný názor zastává také Skupina ČEZ. „Pro naše experty je stále mnoho věcí, které zůstávají neobjasněné a chceme najít příčinu těch opravdových záhad, ne hoření kapesníku u nosu,“ uzavřel mluvčí ČEZu Martin Sobotka.

http://www.denik.cz/z_domova/v-zahadnem ... 91230.html

ercecko
Příspěvky: 427
Registrován: 24 čer 2009 22:30
Bydliště: Zlínsko

Re: "v domku je to jako v mikrovlnce"

Příspěvek od ercecko » 30 pro 2009 22:34

no takže zase neví jak to vysvětlit.. tak lidem vecpou tohle, aby byli vklidu.. to uz je moc, vsak to jeste bude mazec :lol:

Uživatelský avatar
Michael
Příspěvky: 473
Registrován: 29 srp 2009 12:47
Bydliště: doma a v okolí

Strašení ve Strašicích způsoboval určitý typ lokomotiv...

Příspěvek od Michael » 14 dub 2010 16:28

Strašení ve Strašicích způsoboval určitý typ lokomotiv, říká vědec

Příčinou záhadných elektrických jevů, které v závěru minulého roku ztrpčovaly život rodině Mračkových ve Strašicích na Rokycansku, byl provoz určitého typu lokomotiv při opravě železničního koridoru ve dvanáct kilometrů vzdálených Rokycanech. Tvrdí to pracovník ČVUT Praha Ivan Cimbolinec.

Cimbolinec od začátku kauzy zpracovával analýzu příčin jevu pro energetickou společnost ČEZ. Firma dnes jeho zprávu zveřejnila.

Podle Cimbolince jde o obrovskou shodu náhod a v podstatě není možné jí do budoucna zabránit. Zjištění by však mělo vysvětlovat některé podobné jevy v minulosti a především pomoci, pokud podobná situace nastane někdy příště.

Záření o vysoké frekvenci vychází z komutátorových motorů lokomotiv, které se používají při opravách trati. "Právě u rokycanského nádraží se kříží trať Praha-Plzeň s vodovodním řadem. Po něm se vysoké frekvence šířily dál. Fakt, že způsobily nápadné škody jen u Mračků ve Strašicích, je dán především tím, že dům stojí extrémně blízko vodovodního potrubí, že má jako jediný v okolí uzemněnou základovou desku, protože je to novostavba, a že tu byla na podzim odkryta zemina při stavbě kanalizace," vysvětlil vědec.

Toho na stopu přivedla zmínka o frekvenci, kterou naměřili soukromí geologové přizvaní na místo na podzim. "Naměřili frekvenci 16,7 gigaherzu a tím se okruh možných příčin velmi zúžil. Pracují s ní polovodičové regulace," vysvětluje Cimbolinec.

Zjištění příčiny pomohla zřejmě také náhoda - vědec totiž na místo zkoumání dojížděl vlakem, a proto si všiml provozu lokomotiv, o nichž ví, že právě takovou polovodičovou regulaci mají. Několik měsíců však podle jeho slov trvalo, než mohl definitivně vyloučit ostatní vlivy a potvrdit, že zdrojem byly právě lokomotivy.

Kromě technických shod podporují jeho zjištění i časové souvislosti. "Jevy ustaly, když odjeli dělníci ze stavby koridoru na Mikuláše domů. A skončily přesně tehdy, když skončily práce na opravě nádraží. Objevovaly se ráno a večer v časech, které se měnily, ale přesně souvisely s tím, kdy začínaly a končily práce na koridoru," doplnil vědec.
Hořící zásuvky, praskající žárovky

Strašidelné jevy v domě Mračkových začaly loni 28. září. V domě hořely zásuvky, přeskakovaly elektrické výboje a praskaly žárovky. Podezření na projevy energie s vysokou frekvencí, která se šíří zemí v podobě takzvaných bludných proudů, padlo už v začátku. Za možnou příčinu bylo považováno zařízení nedaleké vodárny, rozestavěné fotovoltaické elektrárny, v podezření byly i radiokomunikace či možná armádní zařízení v nedalekých Brdech.

Zlom v případu nastal, když se k autorství některých záhadných jevů přiznal syn Mračkových. Řekl, že zapálil například ručník v koupelně, mikrotenový sáček a pár papírových předmětů. Chtěl tím údajně upozornit, aby se věc konečně začala řešit. Policie, která případ vyšetřovala, pak případ uzavřela s tím, že za události v domě může člověk. Policisté pak doplnili, že část jevů zůstává neobjasněná.

http://zpravy.idnes.cz/straseni-ve-stra ... domaci_ban

Odpovědět