PEKLO NA NEBY

Odpovědět
Verthandi

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od Verthandi » 24 kvě 2010 22:44

sophia píše:děkujeme za odpověď pane Setvák :lol:
S panem Setvákem jsem měl tu čest poznat se osobně a to, že ho tu (a nejen jeho) berete neuctivě do úst, je jedním z důvodů, proč jsem se tady objevil. Ono je vcelku zvláštní, ohánět se tu termíny jako pozitivní energie, pravda, láska aj. a zároveň titulovat ty, kteří do vašeho světonázoru nezapadají "šmejdy".
petra píše:Pořád ta samá písnička, už docela vodrhovačka. Mají to našprtaný jak přes kopírák.Co je to za lidi?
K tomuhle není co dodat, proti jediné univerzální pravdě asi věru nemá smyslu bojovat.

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od sophia » 24 kvě 2010 22:49

Takže ty jsi vlastně takový advokát meteorologa Setváka?

levi
Příspěvky: 291
Registrován: 30 led 2010 23:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od levi » 24 kvě 2010 23:00

Takže to vlnění uprostřed videa je podle tebe způsobené pohořím vlevo?
A pokud by tam pohoří nebylo, co jiného to může způsobovat?

Uživatelský avatar
pepr
Příspěvky: 682
Registrován: 27 led 2010 23:51
Bydliště: Olomouc

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od pepr » 24 kvě 2010 23:13

Verthandi píše:Již zpočátku je vidět, že v uvedené výšce se vyskytuje svižné proudění zleva doprava.
Bohužel záběr je statický, takže nevidíme co se nachází nalevo, ale předpokládám, že je tam nějaké pohoří, které při poklesu proudění pod určitou mez (výšku) způsobí turbulenci proudění - prvně se tam na čas objeví takřka neznatelné vlnky, posléze vznikají velmi pěkné altokumuly lenticularis (čočky). Ke konci videa se tam již dostává frontální oblačnost nižšího patra, které všechno skryje (to je taková ta roztrhaná břečka).
Souhlasím s tím, že kamera je stacionární. Na druhou stranu se tím odhaluje dynamika chování mraků. Zajímalo by mě, jak je možné vysvětlit to, že se v asi 1:35 času záběru objeví mraky, které se zjevně nehýbou a jakoby nechtěly mít nic společného s těmi letícími zleva doprava. Přijde mi to tak, že v těch místech panují jiné podmínky, než v jejich okolí. Neprojevují se tam žádné turbulence (tedy alespoň já je tam jako laik nevidím). Ta místa jsou tak nezávislá na proudění vzduchu, že mi připadají jako působení nějakého pole.

A pak by mě zajímalo, jak dokáže pilot na tomto videu http://youtube.com/watch?v=q8c71j5HBMk tak dobře ovládat podmínky pro vznik contrails.

petra
Příspěvky: 288
Registrován: 12 zář 2009 17:35
Bydliště: Brno

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od petra » 24 kvě 2010 23:21

petra píše:Pořád ta samá písnička, už docela vodrhovačka. Mají to našprtaný jak přes kopírák.Co je to za lidi?
K tomuhle není co dodat, proti jediné univerzální pravdě asi věru nemá smyslu bojovat.[/quote]

Já vůbec netvrdím, že mám univerzální pravdu, ale velmi by mě zajímala, protože je mi docela divno, když se ráno podívám na oblohu – nebe cikcak dočmárané, v luftě nejmíň 3-4 letící letadla, mrknu na http://www.flightradar24.com/ a tam vidím jedno letadlo někde u Vyškova (jsem z jihu Brna).
Loni 5. května jsem napočítala 58 přeletů během necelé hodiny a půl.
A toto je z minulého léta http://pedask.sweb.cz/ped/NEBE.pps
Otevírání PowerPointu může trvat i několik minut
Posečkejte prosím a pusťte si zvuk !
Klikněte na PREZENTACE - OD ZAČÁTKU (vlevo nahoře)

levi
Příspěvky: 291
Registrován: 30 led 2010 23:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od levi » 25 kvě 2010 00:18

Verthandi, proč nereaguješ?
Pokud se nepletu, ničím tě neurážím, snažím se o diskuzi. Byť mám svůj názor - a přiznám se, že je částečně způsobený i neochotou odpovídat na moje otázky.
Moje otázka mi přijde jednoduchá: Čím jiným si myslíš, že to může být?
I odpověď "ničím jiným než pohořím" nebo "nechci se s tebou na tohle téma vůbec bavit" je pro mě odpověď.

kozma
Příspěvky: 383
Registrován: 27 dub 2010 19:17
Kontaktovat uživatele:

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od kozma » 25 kvě 2010 01:48

Verthandi, i přes tolik lidí, co se ozvalo proti Tvým argumentům, se přidám jako další na jejich stranu ;) Koneckonců, vše je o svobodě. Co Tebe nutí zewlovat na těchto stránkách ? Jestliže myslíš, že jsme tady všichni blbečci, co si vymýšlejí, tak nás prosímtě nech být na pokoji. Protože takových jako nás je na netu x krát víc. Má skepse, definovaná přirozenou nedůvěrou, byla eliminována po několika zkušenostech, které zde nebudu publikovat, neboť podle mé osobní zkušenosti, jsme monitorováni víc, než bychom si přáli a tušili. Your argument is wrong. Morálně sebelepší člověk, jsa nevědomě ve službě amorální ideje, se stává hajzl. Chtěl či nechtěl. TO je fakt, nikoliv odsuzování. Naše duchovní střízlivost, spočívá v tom, eliminovat náš kretenizmus na nejnižší možnou míru. Abychom se nestali hajzly našemu okolí. A to hrozí neustále. Ani si neuvědomujeme jak rozdílní lidé se zde setkáváme, a všechny nás spojuje podobná věc... -cybermonk-

Uživatelský avatar
pepr
Příspěvky: 682
Registrován: 27 led 2010 23:51
Bydliště: Olomouc

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od pepr » 25 kvě 2010 08:24

kozma píše:... Koneckonců, vše je o svobodě. Co Tebe nutí zewlovat na těchto stránkách ? Jestliže myslíš, že jsme tady všichni blbečci, co si vymýšlejí, tak nás prosímtě nech být na pokoji. Protože takových jako nás je na netu x krát víc...
No, já bych to do takových extrémů zase nehnal. On se s každý jednou setká s věcmi, které mu v první chvíli připadnou ujeté. Mediální masáž funguje. To, že se Verthandi objevil na těchto stránkách bych mu zrovna nevyčítal. Konec konců, jediný způsob, jak žít na uzavřeném prostoru pohromadě a nepozabíjet se, je založen na domluvě nebo aspoň na toleranci.

kozma
Příspěvky: 383
Registrován: 27 dub 2010 19:17
Kontaktovat uživatele:

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od kozma » 25 kvě 2010 12:44

Ano, pravda, moc se omlouvám. Moje reakce byla přehnaná, seděl jsem venku včera u ohníčku a trochu popíjel víno a něco do mne vjelo. Promiňte prosím.

Uživatelský avatar
pepr
Příspěvky: 682
Registrován: 27 led 2010 23:51
Bydliště: Olomouc

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od pepr » 25 kvě 2010 12:53

Úplně každý má rezervy. Než začneme kritizovat, vzpomeňme si na své chování a postoje. Než začneme poučovat, zamysleme se nad tím, jakou to vzbudí reakci. Cíl je cíl, cesta je cesta. Cesta může vést k cíli, cílem může být nalezení cesty. Možná je každá cesta dobrá, jen jinak dlouhá. Možná je viditelný cíl jen mezistanicí. Cesta neexistuje bez kroků a kroky neexistují bez aktivity. Kdo něco dělá, může něco pokazit. A celé to, co jsem napsal, může být ptákovina. ;)

Uživatelský avatar
Tauri
Příspěvky: 201
Registrován: 16 úno 2010 12:32
Bydliště: Východní čechy

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od Tauri » 25 kvě 2010 16:06

Jenže jsou lidé, kterým se rozsvítí leda po úderu blesku do kebule 8-) Že pane Setvák a pane pobočníku. Pokud jste tak slepí, radši koukejte nad hlavu co vám tam padá za sračky :evil: Ale kondenzační stopy to nejsou! Pokud některé z nás chcete svézt z cesty, běžte raději pracovat pro Novu, nebo ČT1, tam Vám toho jistě hodně lidí sežere. :lol: Takže nech si ty přiblbý kecy o pohořích, horách a běž zase o dům dál. Nakonec to ještě budou nabourávat paneláky ve městech a padat letadla z našich silných CB :lol: Omg ty jsi ale kousek :lol:

Verthandi

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od Verthandi » 25 kvě 2010 17:07

Sophia: nejsem ničí advokát, pouze ze zastávám člověka, který své práci rozumí a vykonává ji podle nejlepšího vědomí a svědomí

petra: flightradar nezobrazuje všechna letadla ve vzdušném prostoru, tím méně vojenská

levi: nereagoval jsem proto, protože vstávám brzo do práce tak také chodím brzo spát. Nalevo může být buď pohoří nebo pobřeží, stačí i jen 50 metrový rozdíl výšky. Pokud by tam byla absolutní rovina nebo plynulý svah, žádný takový jev nevznikne (otázkou je, kde na Zemi takový povrch kromě oceánu najít) - proto vlnění vzniká takřka kdekoliv nad kontinentem / ostrovem.

pepr: ty mraky po 1:35 jsou právě ty altokumuly lenticulary. Jak vysvětlit mechanismus jejich vzniku... I ve vrstvě, kde se vyskytují vane čerstvý vítr zleva, avšak oblaky stojí zdánlivě na místě proto, že na jejich přední straně stále narůstají, kdežto na zadní straně mizí. Možná by se to dalo přirovnat k závěji za nějakou překážkou, která na přední straně stále roste ale z její zadní strany už vítr sníh vyfoukává.
Na tom videu pilot neovládá kondenzační podmínky, ale ventil rozprašovače (co rozprašuje to nevím, asi nějaký mlžný aerosol). Zapne - stopa / vypne - čisto.

Mimochodem na nebe se dívám už přes 17 let a setkal jsem se snad se všemi jevy, se kterými se v Česku setkat lze (kromě tornáda). A nic mě zatím nepřesvědčilo o tom, že něco s toho by snad nebylo dílem mocné přírody. Člověk by si na boha zajisté rád hrál, ale přírodní síly jsou naštěstí mocnější a vždycky nám znova ukážou, kdo je tady pánem.

petra
Příspěvky: 288
Registrován: 12 zář 2009 17:35
Bydliště: Brno

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od petra » 25 kvě 2010 17:53

Tak jo, díky
a za naprosto úděsné počasí může popel z islandské sopky!
To ať vykládají tomu, co trávu žere !

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... sopky.html

Verthandi

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od Verthandi » 25 kvě 2010 18:02

petra píše:Tak jo, díky
a za naprosto úděsné počasí může popel z islandské sopky!
To ať vykládají tomu, co trávu žere !
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... sopky.html
No na tom se shodneme, že je to nesmysl, toho popela by muselo být mnohem víc a mnohem výš, aby způsobil nějaké významné ochlazení. Ono zase taková zima není, letos je normální jaro, jenže například po loňském abnormálním dubnu se všem zdá jak je zima a vlhko.

Zenko.Idane
Příspěvky: 495
Registrován: 29 črc 2009 02:31
Bydliště: Kosmonosy

Re: PEKLO NA NEBY

Příspěvek od Zenko.Idane » 25 kvě 2010 18:07

A je teda zajímavé že jsou si tak jistí kde zrovna budou největší bouřky. Asi kdyby za bláznivé počasí skutečně mohla tedy ta sopka? Tak by snad nemohly s takovou přesností vědět kde to zrovna spustí ne? Tot muj názor.

Odpovědět