potraviny a jedy

Co bychom neměli přehlédnout...
Odpovědět
cardej
Příspěvky: 253
Registrován: 16 črc 2009 21:56
Bydliště: Dobřany u Plzně

potraviny a jedy

Příspěvek od cardej » 03 kvě 2010 10:16

Zázraky se kolem nás dějí, ale vidí je pouze ten, kdo se snaží žít v souladu se zákony Vesmíru
Blog.cz > Sny, duchovní léčitelství a návraty duší > Archiv > Duben 2010 > Aspartam je jed
Aspartam je jed
Dnes v 0:56 | http://karolinaloskotova.blog.cz | Zdraví

Vidím, že lidé tady si často neuvědomují závažnost některých věcí, na které upozorňuji... jako dokonalý příklad může sloužit právě tento článek... na mé předchozí varování před aspartamem, nebyl velký (nebyl vlastně žádný!!!) ohlas, pravděpodobně proto (jsem si toho vědoma, byla to chyba), že jsem vám neřekla, co to teda způsobuje...
Proto abych většinu zdejší populace probrala, vyjmenuji vám hned na začátku většinu příznaků, které toto umělé sladidlo vyvolává, potom vám řeknu všechny ostatní, NEMÉNĚ DŮLEŽITÉ věci...

CO ZPŮSOBUJE ASPARTAM:
poruchy endokrinního sytému, alzheimerovu nemoc, otrava methanolem, příznaky strachu, arthritida, astma, astmatické reakce, bolest břicha, problémy kontroly cukru při diabetes, hyper- a hypo-glykémie, rakovina mozku, poruchy dýchání - těžkost, dušnost, pálení očí a v krku, bolesti při močení, bolesti svalů, křeče, vystřelující bolesti, necitlivost v nohách, svírání, závratě či nestabilita, bolesti hlavy, hučení v uších, záchvaty úzkosti, nesrozumitelné vyslovování (,,patlání" řeči), nejasné vidění, ztráta paměti, bolesti kyčelních kloubů, chronický kašel, chronická únava, deprese, průjmy, únava, extrémní žízeň, nebo hlad, těžké defekty plodu u těhotných žen, skleroza multiplex, Parkinsonova nemoc, kožní tuberkuloza projevující se lupomy (uzlíky - takové boule na hlavě), JE EXTRÉMĚ NEBEZPEČNÝ PRO DIABETIKY (kteří si tohle umělé sladidlo dávají místo cukru!!!!), zapříčiňuje OBEZITU (protože formaldehyd z aspartamu se hromadí v buňkách), poruchy prokrvení, vypadávání vlasů, poruchy srdce, vysoký krevní tlak, impotence, potíže při sexu, poruchy koncentrace, alergické reakce, stavy paniky, fobie, poruchy mluvy, infekční nemoci, záněty v krku, poruchy spánku, záchvaty připomínající epileptické záchvaty,svědění a poruchy kůže, otoky, včetně otoku očí, křeče svalů, postupná úplná ztráta zraku, nevolnost, zvracení, poruchy sluchu, pískání v uších, menstruační obtíže, změny cyklu, bolesti končetin, otoky končetin, změny charakteru osobnosti, poruchy polykání, ADH/ADHD u dětí, poruchy vidění, přibírání na váze, vodnatění organismu, neurologická onemocnění, prudké bolesti hlavy, dále byl při užívání aspartamu zjištěn 16x větší výskyt mozkových nádorů... a tento seznam ještě stále není ani zdaleka úplný.... na otravu aspartamem můžete i zemřít...

Díky aspartamu se již zřítilo pár letadel, protože piloti zničehonic oslepli, nebo dostali záchvaty... proto je u leteckých společností konzumace výrobků s aspartamem přísně zakázána. (Pilotům to řeknou, ALE VÁM NE!!!)
(seznamy příznaků pochází z německého časopisu ,,Raum und Zeit")

Uvědomte si laskavě, co vám tady říkám! Tráví vás tu jako krysy... vám je to jedno?!?

A nyní přistoupím k ostatní problematice tohoto svinstva... věřím, že nyní si už konečně uvědomujete závažnost tohoto varování...

Z jedné studie vypracované za spolupráce s webovou stránkou www.aspartamekills.com:

,,V první řadě je třeba připomenout fakt, že pokud Američané napíší (vidíte? V Americe je z toho obrovský skandál a tady o tom nikdo neví!!!!), že něco bylo podrobeno vědeckénu výzkumu, pak to byl opravdu tvrdý vědecký výzkum. Z našeho pohledu na nás stránka dýchla pocitem velké naléhavosti, protože jak známo, pokud se v USA něco závažného provalí na světlo světa, tak je z toho veliký skandál, protože skandály v USA vždy byly závažné. Sama stránka má 1000 návštěv denně, jak píše webmaster. A pokud se něco doopravdy provalí, tak to musí být věc velmi závažná, protože kde jinde, než v zemi neomezených možností je byrokracie ,,obor", který živí hodně lidí a má dostatečně dlouhé prsty na to, aby zastvila zárodky počínajícího skandálu. Zde evidentně nestačila.
Jednu věc však nelze popřít. Pokud si tisíce lidí stěžují na sladidlo aspartam, tak přimejmenším na něm nemůže být něco v pořádku. A pokud několik univerzit a lékařů nezávisle na sobě dojde ke stejným výsledkům, potom to již na sto procent něco v pořádku není. A pokud sama velká FDA zveřejnila zdokumentovaných 92 symptomů, které vyvolává aspartam, tak na tom již zcela jistě něco bude. Otázkou zůstává, proč bylo povoleno něco takového přidávat do potravin. (!?!) Otázkou je, proč FDA schvaluje ročně léky, jejichž vedlejší účinky mohou být velmi nebezpečné... Mnohokrát se potvrdilo, že intituce FDA je institucí, jež slouží farmaceutickým a potravinářským lobby, které si za své úplatky mohou leccos dovolit. Typický příklad je aspartam.
Teď k otázce methanolu a formaldehydu.
Co se týče samotného aspartamu, tak ten se rozkládá již při 30°C (zde je uvedeno 30, ve skutečnosti je to už 29,4!) na jednotlivé složky. Tímto je urychlována absorbce methanolu.
Toto je pouze počáteční stupeň jeho rozkladu, dále se totiž přeměňuje na kyselinu mravenčí ( Přeměňuje se na nefyziologickou D-formu kyseliny mravenčí - PRUDKÝ BUNĚČNÝ JED - vesmír je duální, proto tato kyselina je pravým opakem přírodní kys. mravenčí, která je dokonce léčivá.) a formaldehyd. (Formaldehyd je život ohrožující neurotoxin.)
EPA vydala následující stanovisko k methanolu v lidském těle: ..."Jeho maximální doporučená denní návka je 7,8 miligramu denně... Jeden litr dietní limonády obsahuje okolo 56 miligramů methanolu. ,,Vyznavači" aspartamu potom v průměru tímto přijmou více než 250 miligramů methanolu denně, čili zhruba 32x více než limit EPA." (umíte si představit, co to s vámi dělá?!?)
Nejznámější následek požití methanolu jsou problémy se zrakem. (Jediný lok této látky stačí k tomu, aby člověk během jediné vteřiny oslepnul!) Formaldehyd je známy karcinogen, zapřičiňující mimo jiné poškození sítnice, ovlivňuje replikaci DNA a způsobuje porodní defekty.(!!!!!)
Roku 1993 FDA vydala nařízení, kde se muselo na etikety sladidla NutraSweet uvádět, že nesmí být vystaven teplotám nad 30°C. (Jaká je tělesná teplota?!?!!!!)
O tři roky později, 27.června roku 1996 bylo toto upozornění samotnou FDA zrušeno a aspartam se mohl používat (beztrestně!!!) do všech pokrmů, včetně zahřívaného zboží. (!!!!!)
...Aspartam bude asi jen další smutnou kapitolou o úplatcích, zastírání pravd, podplácení a klamání všech spotřebitelů, mocnými potravinářskými lobby, které mají dost peněz na to podplatit i samotnou FDA, která je svým způsobem také zkorumpovaná...
Co se týče našeho bílého zlata (cukr), toto zlato je zlatem pro ty, kteří jej prodávají, nikoliv pro ty, kteří jej konzumují. Každý, kdo má zdravý selský rozum, si může uvědomit, že bílý cukr není nic jiného, než čístá sacharoza, která tělu nepřináší nic, jen bere vitaminy a minerály a narušuje hladinu cuku v krvi. Jediné, co je na ní příjemné, je sladká chuť. Ovšem v porovnání s aspartamem je vlastně neškodný.
A co diabetici, kteří cukr nemohou a kterým američtí lékaři nedoporučují konzumovat NutraSweet, protože vyvolává mnoho diabetických komplikací? (Ostatně ví toto Česká společnost diabetiků, která aspartam doporučuje?) (!!!!!)"

Vždyť existuje ječmenný a rýžový slad, ovocný cukr, med... a také rostlina Stevia, která je mnohem sladivější než samotný aspartam... ta je bohužel zakázaná... proč? Protože byste byli nedej bože zdraví... ale vždyť jim tady nejde o vaše dobro... pochopte to už konečně! Jde jim o jejich kapsy! - Aspartam je vedlejší produkt nějaké sračky.. to je přece mnohem levnější, než pěstovat Stevii, navíc tím podporují slavnou farmacii, která se na vašich nemocech přiživuje jako pijavice!!!

Aspartam byl jednu dobu v Americe používám jako biologická zbraň a dnes vám to cpou do jídla!!!!!

Dále budu pokračovat velice stručným výtahem z knihy ,,VÍM, CO JÍM - průvodce ,,Éčky" v potravinách":

,,Aspartam je syntetické sladidlo a látka zvýrazňující aroma. Byl objeven náhodně při vývoji léku na žaludeční vředy a v přírodě se přirozeně nevyskytuje. Aspartam by¨l považován za dokonalé umělé sladidlo a výrazně přispěl k rozmachu průmyslu nízkokalorických potravin. Látka je asi 180x sladší než cukr.
...je stabilní v pevném stavu, často se proto používá v sypkých a tabletovaných výrobcích (to jsou hajzlové, co?). Používá se jako stolní nízkokalorické sladidlo (stolní sladidlo IRBIS) a jako sladidlo v sypkých směsích pro výrobu nejen nízkokalorikých, ale i běžných nápojů (nápoj v prášku Tang). Setkáme se s ním ve žvýkačkách (Wrigley) a v jogurtech (Yoplait Light, Damone Vitalinea).
... Ve vysokých dávkách způsoboval aspartam neurotoxické účinky u hlodavců...
...Jedinci trpící vzácnou genetickou poruchou zvanou fenylketonurie se musí vyhýbat potravinám obsahujícím aspartam...
...Aspartam je spojován s rakovinou mozku, která se v západním světě vyskytuje stále častěji...
... Pozor, aspartam zvyšuje chuť k jídlu, i když se jedná o nízkokalorické sladidlo, které většina lidí používá ke snižování váhy. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Podle některých konzumentů jsou nápoje slazené aspartamem návykové. Tito jedinci jsou schopni vypít až 15 plechovek denně. U citlivých jedinců se po požití dietních limonád dostavují různé obtíže, například bolesti hlavy, či závratě, svědivé vyrážky a PORUCHY CHOVÁNÍ ( u dětí)."

Tato skutečnost je již několikrát ověřena...v německu byla žena, jejíž dítě bylo extrémě agresivní, neovladatelné a vše ničilo... po vysazení aspartamu po poradě s lékařem (asi jediný rozumný lékař na světě) se z něj stal hotový andílek, při opětovném podávání aspartamu se všechny dřívější účinky vrátily.

Dále... oficiální magazín amerického vojenského letectva uveřejnil v květnu 1992 následující text:
,,Účinky aspartamu i když je přijímán ve velmi malých dávkách, mohou v těhotenství postihnout plod. Poruchy s souvislosti s aspartamem se u lidí projevují už i při malých dávkách, obsažených v jediné žvýkačce.
...Fda neudělala a nedělá vůbec nic pro varování veřejnosti...
...Jak oznámil magazín OMNI (květen roku 1994): FDA schvaluje zabijácké drogy jako na běžícím pásu... 51% léků schválených právě Federální agenturou pro potraviny a léčiva představuje vážná rizika a může vyvolat nepříznivé reakce, vedoucí k trvalé invaliditě či úmrtí... na předepsané léky umírá každoročně 80-120 000 Američanů. Toto zvěrstvo souvisí jen s penězi a už nemá vůbec nic společného se zdravotnictvím. Monsanto vytěří ze svého toxického aspartamového dolu přinejmenším miliardu ročně. Za to si může a také kupuje mnoho úředniků! Proč FDA povoluje smrtící drogy? FDA totiž nepracuje pro lidi, ale pro průmysl."

Molekula aspartamu se skládá ze tří složek: kyseliny asparagové, fenylalaninu a metylalkoholu. Už při 30°C se začíná vysokou rychlostí rozpadat.
Náklaďáky naložené dietními limonádami stály v průběhu operace Pouštní bouře po celé týdny pod horkým arabským sluncem, a v důsledku toho si tisíce zdravých amerických mužů a žen po celé měsíce pochutnávalo na formaldehydovém koktejlu. Po návratu domů se u nich projevily příznaky choroby, nazývané ,,syndrom války v Perském zálivu"!

MSDA požadovala, aby byl aspartam v limonádách zákázán! To se ovšem nestalo a jakmile začaly cinkat pokladny, byly všechny námitky rychle zapomenuty.

Zásoby formaldehydu se ukládají v tukových buňkách, obvzlášť na kyčlích a stehnech. Od doby, kdy byl NutraSweet propuštěn na trh, epidemie obezity doslova explodovala! Chcete být pořádně tlustí? Pijte hodně Coly Lite! Později k tomu jako malý bonus můete dostat ještě cukrovku, oslepnout, podlehnout chronické únavě a nkonec příjde zubatá s kosou.

Radím všem pacientům s cukrovkou a hypoglykémií, aby se důsledně vyvarovali konzumace aspartamu!!! - zahoďte ta odporná sladidla a pěstujte na černo Stevii!

Nervový chirurg, Russell Blalock ve své knize ,,Excitotoxins, taste that kills" (Excitotoxiny, chuť která zabíjí) píše: ,,U aspartamu mne vážně znepokojuje jeho souvztažnost s mozkovými, stejně jako pankteatickými, děložními a vaječníkovými nádory a skutečnost, že provokuje takové množství syndromů k nerozeznání podobných příznakům Alzheimerovy choroby." - Tohle mluví za vše.

Aspartam je nejsmrtelnějším toxinem v naší společnosti!!!!!!

Na všech výrobcích obsahujících aspartam by měla být následující výstraha:

POZOR! TENTO PRODUKT OBSAHUJE JEDOVATOU CHEMICKOU SLOUČENINU:
DRŽET MIMO DOSAH LIDÍ!
GENOCIDNÍ!
CO MŮŽETE UDĚLAT? - ŘÍKEJTE TO VŠEM!

Aspartam má mnoho názvů (zdokumentovaným je asi padesát, dnes už jich bude více), ale nejznámější a doufám že snad i nejpoužívanější jsou tyto:

Aspartam, Acesulfam K, Irbis, Sponful, NutraSweet, Fenylalanin, E-951, E-953 (pravdpodobně i E-954 a E-955.)

Dnes vás milí přátelé už tráví tímto jedem skoro všude, ale mohu vás alespoň varovat před:

Veškerými žvýkačkami, Znojemské okurky, některé marmelády, jogurty, stolní sladidla, některé majonézy, hořčice, saláty, vitaminové přípravky, ovoce a zelenina v sladkokyselém nálevu, některé druhy piv, včetně nealko, dětské preparáty...

Tento seznam samozřejmě není úplný, snad jen ještě jedna rada:
Pečlivě čtěte obaly, jakmile uvidíte aspartam, vůbec se nerozmýšlejte, okamžitě výrobek vraťte do regálu a koukejte si najít něco jiného..

Uživatelský avatar
Michael
Příspěvky: 473
Registrován: 29 srp 2009 12:47
Bydliště: doma a v okolí

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Michael » 18 srp 2010 09:31

Hypermarketové rajče

Rajče se sklízí ještě zelené. Pak je uloženo do velkoskladů, kde je podchlazeno při teplotě do deseti stupňů. Cílem je zpomalit proces dozrávání o zhruba dva týdny a tím oddálit krajní termín ideální konzumace.
Jenže následný osud rajčete je mnohem závažnější a také méně známý. Aby byla rajčata zbavena eventuelních bakterií, projdou chlorovou koupelí. I když v ní pobudou jenom dvě minuty, přesto část této tekutiny vstřebají.
Absorpce se usnadňuje zejména tehdy, je-li na některém místě porušena slupka.
Pak přichází dvou až třítýdenní pobyt v komoře pro dozrávání. A právě v tomto ovzduší naplněném etylénovým plynem nabírá rajče, podobně jako mnohé další plody, charakteristickou barvu.
Doporučuje se, aby tato fáze zrání nepřesáhla 72 hodin, protože pak by se na plodech mohly objevit houby. Jenomže toto doporučení je velmi často porušováno, protože je třeba dosáhnout přijatelné barvy u plodů sklízených ve stále ranější fázi vývoje, čili zelenější a zelenější.
Nyní začíná kosmetická fáze celého procesu. Aby rajče vypadalo lépe a lákavěji, využívá se umělého barviva. Než se rajčata vydají na pulty obchodů, je jim do kůže vstříknuto barvivo, které jim dodá jednotný vzhled.
Ještě než se rajče dostane na náš stůl a dřív než je položeno na pult, musí projít další procedurou, voskováním. Tím se zabrání vypařování vody, scvrkávání a vráskám a dužina rajčete se uchová tak dlouho, jak je to jen možné.
Některé deriváty vosků jsou z petroleje a další mohou být pro zjemnění # obohaceny mýdlem.
O tom, co jíme, rozhodujeme sami.

Margarín

byl původně vyroben jako krmivo, po němž měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovšem lidé, kteří předtím vložili do výzkumu všechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, co udělat, aby je dostali zpět.

Původně to byla bílá hmota bez chuti a zápachu, takže do ni přidali žluté barvivo a umělou příchuť, a začali to lidem prodávat místo másla.

Tak co, chutná?

ZNÁTE rozdíly mezi transfigurovanými tuky (margaríny) a máslem?

Obojí má stejné množství kalorií.
Máslo má, při 8 gramech oproti 5 gramům v margarínu, o něco více nasycených tuků.
Máslo podporuje vstřebání mnoha dalších živin z jiných jídel.
Máslo má spoustu nutričních výhod, zatímco margarín jen pár a to ještě přidaných chemiky! Máslo chutná mnohem lépe než margarín a může povznést chuť ostatních jídel.
Máslo tu je po staletí, ale margarín méně než 100 let.

A teď o transfigurovaných tucích....

Margaríny obsahují velmi mnoho transfigurovaných mastných kyselin (některé přes 50% ... a ví někdo, CO je těch zbývajících 50%?)

Podle poslední studie Harvard Medical, může konzumace margarínů, ve srovnání s těmi, které konzumují stejné množství másla, zvýšit počet onemocnění srdce u žen o 53%.

Zvyšují celkový cholesterol a LDL (to je ten škodlivý cholesterol) a snižují HDL cholesterol, (prospěšný cholesterol).

Až pětinásobně zvyšují ohrožení rakovinou.

Snižují kvalitu mateřského mléka.

Snižují odpověď organismu na antigen (imunita).

Snižují odezvu těla na inzulín.

Ale co je nejhorší ....

Margarínu chybí pouze jediná MOLEKULA – aby z něj byla 100% umělá hmota!!!

To poslední by samo o sobě mělo postačit k tomu, aby se soudný člověk ihned a do konce života vystříhal konzumace jakékoli formy „umělých jedlých tuků“, a čehokoli jiného, co prošlo hydrogenací.
Transfigurované tuky jsou nepřirozené, a proto je tělo nikdy nemůže strávit a spotřebovat ve formě energie. Ale ani správně vyloučit. Hromadí se v něm, lepí se na buňky, které dusí. Ucpává to arterie, ztučňuje játra a bez ohledu na tělesnou námahu nebo cvičení s tím nic neuděláte. Takže mrtvice, infarkt, selhání jater nebo ledvin nebo rakovina číhají hned za rohem.

Nevěřte?

Zkuste tohle:

Kupte vaničku umělého jedlého tuku, otevřete to a nechte někde venku ve stínu nebo v garáži. Po několika dnech pozorování si povšimnete několika věcí:

* nepřiblíží se k tomu žádní hlodavci, žádný hmyz, ani otravné octomilky, ba ani švábi;

* ani po letech se to nezkazí a nezačne jinak páchnout;

* nemá to žádnou výživnou hodnotu, takže to nic nebude žrát a nic na tom ani v tom neporoste;

* dokonce i plísně a mikroorganizmy se tomu vyhnou (a to už je co říct!!).

Proč to nic živého nechce? Protože to je z 99.99% plast, který život zabíjí!!

Co takhle rozpustit si na pánvi kelímek od jogurtu a namazat si to na topinku? Ne? Tak proč jíte margaríny?

Pamatujte: COKOLI zabíjí život, zabíjí i VÄS .... jen pomaleji.

Poznámka lékaře nakonec

Konečně to nějaký chemik napsal. Rád bych k tomu dodal, že pokud vyšetřuji pacientky s podkožními lipomy a celulitidou na ultrazvuku, shodně odpovídají, že jí pouze umělé tuky, že žijí „zdravě“. Po pravdě, s takto zdravě žijícími ženami je vhodný jen čistě profesionální kontakt. Jejich tělesné schránky totiž připomínají živoucí mumie.

Kdyby kdysi zvýšili příjem těchto umělých tuků v jídelníčku některých komunistických prominentů, byli by dokonale nakonzervovaní, takže by se k posmrtnému uchování jejich pozůstatků nemusela stavět nákladnou technikou vybavená mauzolea. (MUDr. Studnička)
Vliv margarínu na lidský organismus

Většina odborníků na výživu dnes prohlašuje, že obyčejné máslo je lepší - pokud ho jíme s mírou. Není pochyb o tom, že máslo je přírodní produkt, zatímco margaríny musí být vyráběny složitým technologickým procesem a nejsou tedy přírodním tukem. Margarín by zůstal bez vydatné pomoci barviv a jiných přísad nevábnou šedivou hmotou. Do másla, na rozdíl od margarínu nemusí být vitamíny přidávané uměle. Máslo obsahuje přírodní vitaminy ze kterých jsou nejdůležitější A a D. Vitamin A je potřebný pro dobrý zrak a zdravou pokožku a navíc je důležitý antioxidant. Vitamin D podporuje vstřebávání vápníku, důležitého prvku pro zdravé kosti a zuby.

Sója, voda, cola.

Minulý pátek byl na MTV rozhovor s profesorem Istvánem Csákym o účincích sóji.
Už víc jak před rokem si v Anglii všimli, že nejen u dospělých sportovců, ale i
mezi dětmi kolem 13 -14 let se vyskytla 3 - 4 úmrtí na sportovištích v důsledku nepravidelné činnosti srdce.
Protože příčinu selhání srdce při pitvách neobjevili, začali hledat společné znaky u obětí.
Jediným společným znakem bylo, že se v jídelníčku vyskytovala sója.
Poměrné množství sóji – ne jen mimochodem – obsahuje 4-5x víc ženských pohlavních hormonů ( nebo stejně působících alkaloidů), než obsahuje jedna antikoncepční tableta. Tato skutečnost je pro muže ješte nebezpečnější než pro ženy.
Po těchto zjišteních američtí vědci povedli testy na 30-30 myších. ( 30 vzorků, 30 kontrolních zvířat) Všech 30 testovaných myší, které byly krmeny sójou, zahynulo na selhání srdce. Myši krmené normální stravou nevykazovaly žádné nesrovnalosti.
Profesor po přezkoumání výsledků navrhl zkoumat stravovací návyky i u zemřelých sportovců.
Mimochodem, jedna zajímavost - začátek obrovského nárůstu všech alergických onemocnění se signifikantně shoduje se všeobecným počátkem používání sóji jako potraviny.

V nedávné minulosti oběhl svět také článek o margarínu, jako o umělé potravině – ropný produkt.
Zde sója vystupuje též jako produkt vynalezený potravinářským průmyslem, ze kterého se dá lacino vyrobit velké množství potravin. I když jsou z ropy a z rychle se rozmnožujících sójových bobů. A když se sója ještě geneticky upraví..... hotová katastrofa.

Nejezte sóju a místo margarínu používejte máslo!!!

Vyplatí se o tom popřemýšlet.


Dal by sis raději pohár vody, nebo pohár coly?

O vodě:

55 – 65% lidí je chronicky dehydrovaných – má deficit vody v organismu.
Pro 35% lidí je pocit žízně tak slabý, že ho často zamění s pocitem hladu a jedí i tehdy, kdy by jim stačilo vypít pohár čisté vody – mnozí proto přibírají na váze.
Podle výzkumů Washingtonské univerzity pohár vody nastálo snižoval pocit hladu u 100% lidí dodržujících nějakou dietu.
Prvořadým původcem denní únavy je nedostatek vody.
Probíhající výzkumy dokázaly, že při bolestech zad a svalů denně vypitých 8 – 10 pohárků vody sníží bolesti u 80% pacientů.

Už 2% ztráta vody v organismu může negativně ovlivnit krátkodobou paměť, může působit problémy pri vykonávání základních životních činností, vyvolává poruchy soustředění při čtení textu na monitoru, nebo vytištěné stránky.
Denní vypití 5 sklenic vody snižuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva o 45%, rakoviny prsu o 79%, a rakoviny močového mechýře o 50%.

Opravdu piješ denně tolik vody, kolik bys měl?

Všeobecně: 8 – 10 skleniček vody je pro organismus denně nevyhnutelných.


O cole:

Policisté v USA při obhlídce havárií automobilů vozí i 2 galony ( asi 7 litrů) coly, aby s ní po nehodě mohli odstranit z vozovky krev.
Když namočíš steak do coly - za dva dny sa úplně rozpustí.
Když vyleješ do WC mísy 1 colu, necháš hodinu působit a spláchneš, máš WC mísu dokonale čistou.
Na odstranění rzi z chromovaných povrchů stačí povrch potřít do coly namočenou hliníkovou fólií.
Z pólů – kontaktů autobaterie korozi jednoduše odstraníš, když na ně naleješ colu. Všimni si, jak to pění.
Když chceš odstranit z textilie nějaké mazivo, nalej do pračky 1 láhev coly a nech působit přes celý prací cyklus.

Užitečné informace:

Účinnou látkou coly je kyselina fosforečná, které pH je 2,8.

1 železný hřebík sa rozpustí v cole za 4 dny.

Kyselina fosforečná uvolňuje vápník z kostí a tak přispívá k jejich řídnutí.

Cola se také už 20 let používá na čištění motorů nákladních automobilů.

Uživatelský avatar
Hox
Příspěvky: 351
Registrován: 25 kvě 2009 08:35
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Hox » 18 srp 2010 16:18

ne že by to pro mě bylo něco nového, ale dobře a vtipně sepsané :D. bravo

Uživatelský avatar
Galliano
Příspěvky: 392
Registrován: 01 zář 2009 20:57
Bydliště: Nora blízko solar plexu
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Galliano » 18 srp 2010 16:56

Mám trochu problém uvěřit té rajčatové blamáži. S takovýma úpravama by se to rajče muselo šíleně prodražit...
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

Saila
Příspěvky: 274
Registrován: 01 črc 2009 16:07

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Saila » 18 srp 2010 21:41

galliano: s tema rajcatama to je podle me taky blbost predstava ze kazdy rajce takhle upravujou....

ale ty margariny bych i verila ja vim proc tyhle umelotiny nejim a dam si klasickou lucinu takovou tu v tom mekkym obalu a tu vyssi pac ty nizky uz jsou asi taky chem doupravovany....
"život je jako jedna velká LAN párty" :-D by me...

vlady
Příspěvky: 349
Registrován: 28 kvě 2010 04:47
Bydliště: Jindřichohradecko
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od vlady » 18 srp 2010 22:31

S těma rajčatama bych tomu věřil, kolik asi to rajče výrobně stojí a za kolik se prodává. A chuť ta je úplně někde jinde.

Uživatelský avatar
Hox
Příspěvky: 351
Registrován: 25 kvě 2009 08:35
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Hox » 18 srp 2010 22:56

vlady píše:S těma rajčatama bych tomu věřil, kolik asi to rajče výrobně stojí a za kolik se prodává. A chuť ta je úplně někde jinde.
asi tak, dejte si rajče čerstvě utržené na zahradě a pak si dejte rajče z hypermarketu a poblijete se :D.

Mám odpozorováno, že normálně vypěstováné a ve správný čas utržené rajče
vydrží poměrně dlouhu bez plísně (něco jako česnek, ten taky neplesniví ;) ), ale kupované rajče
bez problémů zplesniví i za půl dne, stačí k tomu narušit slupku a je to hned. Kolikrát je rajče už skoro skažené ještě na regále, stačí sledovat trhlinky a pohmožděniny ve slupce a je to hned vidět.

vlady
Příspěvky: 349
Registrován: 28 kvě 2010 04:47
Bydliště: Jindřichohradecko
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od vlady » 19 srp 2010 07:04

Vzhledem k tomu, že již něco pamatuji je mi líto hlavně dětí které již nikdy nepoznají jakou původně mají některé potraviny chuť.

Uživatelský avatar
Galliano
Příspěvky: 392
Registrován: 01 zář 2009 20:57
Bydliště: Nora blízko solar plexu
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Galliano » 19 srp 2010 17:57

Neblázněte, nevěřte úplně všemu co se na netu objeví... Vždyť je to absurdní.
1.rajče je sklizeno nezralé - s tímhle nemám problém
2.chlorová koupel? = klasická automatická linka + nakládání s nebezpečnými odpady
3.pobyt v komoře s ethylenovým plynem? = hermetické komory + nároky na skladovací prostory
4.vstřikování barviva do kůže? tohle je přece úplná blbost. Proč by je předtím nechávali dozrát, aby je pak ještě dobarvovali uměle. tak je rovnou můžou nalakovat a přeskočit tak krok 3.
5.voskování? nemám slov

Neříkám, že rajčata z hypermarketů jsou v pohodě. Nijak nevoní a chuť nemají taky žádnou. To je bez diskuze, ale zmíněná procedura se mi zdá příliš náročná finančně na to, že jde o obyčejný rajčata.

BTW:Ne všechno na internetu je pravda!
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

Mike.Jt
Příspěvky: 1266
Registrován: 11 dub 2010 22:06

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Mike.Jt » 19 srp 2010 20:02

3) je to pravda. Teda není to ethylen ale ethen, a funguje to jako rostliný hormon, který urychluje zrání.
Moje orgoše > Zde <                                     - Moderátor fóra -

vlady
Příspěvky: 349
Registrován: 28 kvě 2010 04:47
Bydliště: Jindřichohradecko
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od vlady » 19 srp 2010 23:59

Ať je to jak je to, ty rajčata z marketu jsou k blití a na tom nikdo nic nezmění.

Uživatelský avatar
Galliano
Příspěvky: 392
Registrován: 01 zář 2009 20:57
Bydliště: Nora blízko solar plexu
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Galliano » 20 srp 2010 19:05

souhlas
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od am2 » 20 srp 2010 21:42

asi taky záleží jak která rajčata a v jakou dobu.
veřím, že někdy to funguje tak jak je to popsané,
ale někdy to funguje tak, že se prosbě sbírají vcelku zralé plody, hned to putuje kamionu a do meziskladů a obchodů.
jestli tak nebo onak, záleží především asi na velikosti producenta, na roční době a hlavně na tom, jaká z obou možností momentálně vyjde levněji

Mike.Jt
Příspěvky: 1266
Registrován: 11 dub 2010 22:06

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Mike.Jt » 20 srp 2010 22:05

amen
Moje orgoše > Zde <                                     - Moderátor fóra -

Uživatelský avatar
Hox
Příspěvky: 351
Registrován: 25 kvě 2009 08:35
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: potraviny a jedy

Příspěvek od Hox » 21 srp 2010 06:06

mám zkušenosti, že rajčata, papriky co jsou dovezené od západu (španělsko, holandskou, německo), jsou hnusy bez chuti, zatímco pokud je to od nás, případně polsko, slovensko, madarsko/rumunsko a pod., tak je to a) mnohem lepší a b) taky většinou o dost levnější. Problém je na tuhle zeleninu dovezenou "z východu" ;) v obchodech narazit.

Odpovědět