Moje prvé detičky.
Moje prvé detičky.
Tak som práve odlial svoje prvé orgonity. Bohužiaľ som dal veľa tvrdidla, takže niektoré popraskali. Jedna forma na pyramídu plastová sa mi úplne roztavila. Zatiaľ najlepšie vyzerala moja netradičná zemiaková forma. Ten zemiak sa ani nezahrial, takže super. O takú hoďku ich vyklopím a dám sem foto.
Re: Moje prvé detičky.
Jsem zvědav na ty tvé bramboráky
Nejsme lidské bytosti prožívající duchovní zážitek. Jsme duchovní bytosti prožívající lidský zážitek. Teilhard de Chardin
Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí
Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí
Takže som ich vyklopil. Ale urobil som začiatočnícku chybu. A to takú, že na dno skleneného pohára som dal jemné piliny, ktoré boli veľmi husté. A keď som na konci nalial živiacu, evidentne sa mi to nepodarilo poriadne poprepichovať, lebo sa tá živica na dno ani nedostala a piliny po vyklopení boli suché a odpadávali. Chcel som to opraviť tak, že som do pohárov nalial trochu novej živice a orgonity vrátil späť. TO NEROBTE! Po ďalšom zatuhnutí sa orgonity nedali vybrať.
Jeden malý pohár som rozbil a orgonit vyzerá tak ako má. Ale ďalšie nechám v tých pohároch a budú netradičnou dekoráciou. Myslíte, že budú fungovať aj v pohároch?
A čo sa týka zemiakovej formy, dopadlo to pozitívne. Žiadna deformácia. No mal som vyhĺbený len taký menší trojuholník, takže tam nebolo veľa živice.
Zemiaková forma - postup:
1. Z jednej strany zemiaku trochu odrež, aby ti vodorovne sedel na podložke a nehojdal sa.
2. Na hornej strane si vyrežeš/vydlabeš nejaký vzor s požadovanou hĺbkou.
3. Formu vysuš papierovou servítkou.
4. Pred vyliatím skús vymazať olejom. Ale len kvapku. Ja som ho nedal a orgoš bol matný.
5. NAJPRV živicu, potom piliny a krištáľ a doliať živicou.
Majte veľa zábavy a málo pokazených orgonitov. Keď budem pri kompe, nahrám fotky. Pekný večer.
Jeden malý pohár som rozbil a orgonit vyzerá tak ako má. Ale ďalšie nechám v tých pohároch a budú netradičnou dekoráciou. Myslíte, že budú fungovať aj v pohároch?
A čo sa týka zemiakovej formy, dopadlo to pozitívne. Žiadna deformácia. No mal som vyhĺbený len taký menší trojuholník, takže tam nebolo veľa živice.
Zemiaková forma - postup:
1. Z jednej strany zemiaku trochu odrež, aby ti vodorovne sedel na podložke a nehojdal sa.
2. Na hornej strane si vyrežeš/vydlabeš nejaký vzor s požadovanou hĺbkou.
3. Formu vysuš papierovou servítkou.
4. Pred vyliatím skús vymazať olejom. Ale len kvapku. Ja som ho nedal a orgoš bol matný.
5. NAJPRV živicu, potom piliny a krištáľ a doliať živicou.
Majte veľa zábavy a málo pokazených orgonitov. Keď budem pri kompe, nahrám fotky. Pekný večer.
pokud nejde orgonit vyklopit ze skla, pomůže dát ho na několik hodin do mrazáku - pak to jde snadno a bez rozbití
Super. Vyskúšam. Dúfam, že to pôjde.
Když dávám jemné šponky na dno formy, vždycky naleju pryskyřici jako první, pak přidám šponky a promíchám, pak teprve přidávám další vrstvu, tím zajistíš, že jsou všechny šponky prolité. Dej pozor ať těch drobných nedáš moc silnou vrstvu, nedělá to dobrotu. Většíma šponkama už to pak proteče, stačí párkrát píchnout špejlí (pro jistotu, ale není to nutné). Taky se mi stalo, že se mi neprolily a drobily se, ale stačí to udělat tak jak jsi psal, nalít trochu pryskyřice do formy a položit orgonit dovnitř, udělá se tenká vrstvička, která šponky pokryje. Ale musíš samozřejmě znovu vymazat, to byl podle mně kámen úrazu, nebo používej plastové formy (kelímky z Ikei), ty vymazávat nemusíš.
Takže po zmrazení sa jedno TB-čko podarilo vyklopiť. Ale to druhé nie a nie ísť. Asi budem musieť ten pohár predsa len rozbiť.
I prc. Znova do mrazáku a po vytažení sklinku polívat studenou vodou aby se víc roztáhla.
To spíš ihned po vyndání z mrazáku polívat teplou vodou, ať ten "pohárik" dilatuje daleko rychleji, než ten zmrzlý orgonit. Radši s ochrannými brýlemi. Pohárek by mohl prasknout tím pnutím při prudkém ohřátí.Ondřej píše:I prc. Znova do mrazáku a po vytažení sklinku polívat studenou vodou aby se víc roztáhla.
No, ona studená voda je mnohem teplejší, než cokoliv z mrazáku. Čím větší teplotní šok, tím spíš to praskne. Takže bych raději napřed zkusil tu studenou, jak doporučuje Ondřej, a případně potom tu teplou. Polívat sklo z venku, ne ten orgonit. Kolem orgonitu by mělo zůstat sucho pro případný další pokus.
Tak ešte pred tým, než som si teraz prečítal vaše rady som na to prišiel sám.
Dal som to znova na pár hodín do mrazáku. Po vybratí som to ohrial pod studenou vodou a potom pod teplou a TB pekne vypadlo.
Dal som to znova na pár hodín do mrazáku. Po vybratí som to ohrial pod studenou vodou a potom pod teplou a TB pekne vypadlo.
hele, fotky odsud stahovat nebudu. Už jsem psal aby se fota dávaly na ukaz.to, kde jsou vidět hned.
Aj tu sú vidieť hneď.
Zadáš overovacie písmená do voľného pola potom klikneš ná "stáhnout" a hneď sa ti na obrazovke načíta obrázok. Do PC sa ti nestiahne.
Chcel som to sem hodiť tak, aby sa to tu hneď ukázalo, ale nešlo mi to.
Zadáš overovacie písmená do voľného pola potom klikneš ná "stáhnout" a hneď sa ti na obrazovke načíta obrázok. Do PC sa ti nestiahne.
Chcel som to sem hodiť tak, aby sa to tu hneď ukázalo, ale nešlo mi to.
Přidávám se k Ondřejovi, když to dáš třeba na sklad obrázků, tak Ti to přímo napíše klikatelný kód pro fórum. Jinak
viewtopic.php?f=17&t=69
tam je návod jak na to celkem podrobně.
viewtopic.php?f=17&t=69
tam je návod jak na to celkem podrobně.