Musím se pochlubit tady na chlubítku
Tohle je moje druhá série a už se do toho začínám dostávat.. posbírám v lese smůlu ze stromů, rozdělám ohýnek
na dvoře, hezky smůlu vyvařím v ešusu pár minut a.... tohle pak vzniká. Myslím, že už nebudu objednávat Havelpol a tak... smůly je v lese vždycky dost !
Orgonity z lesní pryskyřice
Re: Orgonity z lesní pryskyřice
detail - "přírodní" TBčko
Ukázalo se že nejlepší formou je papírový kelímek od kávy z benzínky. A když jsem dělal HHG, tak jsem plastikový trychtýř ,,vystlal" papírem na pečení. Papír na pečení se pak dá sloupnout velice dobře, dá se říct, sám odskočí
Ukázalo se že nejlepší formou je papírový kelímek od kávy z benzínky. A když jsem dělal HHG, tak jsem plastikový trychtýř ,,vystlal" papírem na pečení. Papír na pečení se pak dá sloupnout velice dobře, dá se říct, sám odskočí
Nejsem ornitolog přes hmyz, ale tohle bude zlatoočka (síťokřídlí)
http://www.hmyz.info/sitokridli-neuroptera.htm -- kousek níž na stránce.
http://www.hmyz.info/sitokridli-neuroptera.htm -- kousek níž na stránce.
Takže v mém pokojíčku nejsem sám ! Hezké
Vypadají moc hezky, daly by se někdy vyzkoušet zblízka ?
Já jsem zkoušel alternativu a dával jantar, nebo různé vonné pryskyřice (kadidla), nebo jsem nasypal cukr na epoxidové - pár krystalků, nebo nasypal pod ně. Chystám se teď na cukrové vlastně karamelové.
A poslední novinka je, že do skleničky dám ingredience - piliny dle obvyklých postupů a zaleji biorýžovým sirupem. Pak už jen víčko a jedou jak rakety . A křišťál si vyberu až přikládáním na skleničku a pokud sedí a ladí tak je možné jej dát dovnitř. Ale stejně mám křišťál stále venku. A různě kombinuji.
Proto mne zajímají ty Vaše, protože jsou také hodně přírodní.
s pozdravem pavel
Já jsem zkoušel alternativu a dával jantar, nebo různé vonné pryskyřice (kadidla), nebo jsem nasypal cukr na epoxidové - pár krystalků, nebo nasypal pod ně. Chystám se teď na cukrové vlastně karamelové.
A poslední novinka je, že do skleničky dám ingredience - piliny dle obvyklých postupů a zaleji biorýžovým sirupem. Pak už jen víčko a jedou jak rakety . A křišťál si vyberu až přikládáním na skleničku a pokud sedí a ladí tak je možné jej dát dovnitř. Ale stejně mám křišťál stále venku. A různě kombinuji.
Proto mne zajímají ty Vaše, protože jsou také hodně přírodní.
s pozdravem pavel
a řeknu Vám, že mám ve sklepě už rok a půl krabičky se smolou . Navíc sem kupoval nějakou kosmetickou pryskyřici a kalafunu. Nakonec to všechno stejně jen v experimentech přidávám k již hotovejm kusům. Ale to zas pak někdy docela pozmění výsledek .
s pozdravem pavel
s pozdravem pavel